kamerikoranje.nl | Stap op de fiets met Koningstocht 2021!
Koningsdag ieder jaar weer een feest in kamerik georganiseerd door kamerik oranje comité
kamerik koningsdag koninginnendag oranje comite 2016 2017 2018 Woerden gemeente markt feest optocht
18176
single,single-post,postid-18176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Stap op de fiets met Koningstocht 2021!

koningstocht-Woerden-01-600x338

Stap op de fiets met Koningstocht 2021!

Toch activiteit op Koningsdag dankzij inzet gezamenlijke Oranjeverenigingen!

Dat er door Corona geen mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren weten we. Maar de gezamenlijke Oranjeverenigingen van de Woerdense kernen hebben toch iets bedacht om Koningsdag glans te geven. Er wordt een fietstocht van 34 km door de kernen gehouden met op 4 plekken een heus “Koningsdag”- fotomoment. De fietstocht is volledig Corona-proof.

Jeroen Kok van de Oranjevereniging Harmelen is één van de initiatiefnemers. Kok zegt: We wilden, ondanks de zeer beperkte mogelijkheden, toch iets doen dat een glimlach op de gezichten van onze inwoners brengt zonder natuurlijk concessies aan de regels te doen. De bedoeling is dat mensen met het eigen gezin op de fiets stappen. Dat doen ze uiteraard in Koningsdag outfit. De route die is uitgestippeld is 34 kilometer lang en voert je langs alle kernen van de gemeente.

Harry Derks van Oranje Comité Kamerik: Doordat iedereen vanuit zijn eigen huis start, er geen vaste starttijd is en je de route ook in beide richtingen kunt fietsen zorgen we ervoor dat het allemaal netjes en veilig blijft. De route voert langs ANWB knooppunten, dus ze is eenvoudig te rijden. Overigens zal de route met Oranje linten worden versierd zodat je steeds goed kunt zien dat je nog op de goede route zit.

En er valt nog wat te winnen ook!
Langs de route zijn 4 plaatsen waar foto’s genomen kunnen worden die iets met Koningsdag te maken hebben. “Veel kunnen we daar nog niet over verklappen” zegt Pike Uittenbogaard van Koningsdag Woerden, maar om toch een puntje van de sluier op te lichten zal de Koninklijke familie zeker van de partij zijn! De bedoeling is dat mensen een zo ludiek mogelijke serie van 4 foto’s maken en deze uiterlijk 2 mei posten op Social Media met de hashtag #KDHKWZ (Koningsdag (en dan in alfabetische volgorde Harmelen, Kamerik, Woerden, Zegveld). Op 5 mei zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt.

Bekijk hier de route:

Koningstocht route

Koningstocht route knooppunten

Deze fietstocht is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, Stadshart Woerden en de Oranjeverenigingen van Harmelen, Kamerik en Woerden.

Lees ook: www.stadshartwoerden.nl/koningsdag2021